Monday, March 6, 2023

Hvad er marketingdesign, og hvad ethvert websted har brug for i 2023

Den bevidste praksis med at indarbejde marketingkvaliteter i grafiske designelementer kaldes marketingdesign.


Det grundlæggende mål med marketingdesign er at skabe en stærk visuel oplevelse, der inspirerer brugeren til at handle. Disse handlinger kan være hvad som helst - at klikke på et link, reagere på en markedsføringsmeddelelse, tilmelde sig, abonnere eller foretage et køb - og vende tilbage for at foretage flere køb. 


Hvad påvirker så det markedsføringsorienterede design? Alt fra karakteristiske farvepaletter, dimensioner og layouts til former, typografi og visuelle effekter indgår i marketingdesign.


Hvordan webdesign påvirker SEO-præstationer


Det bedste SEO-bureau kan fortælle dig mindst 10 eksempler på, at webdesign spiller en afgørende rolle for placering og synlighed. Men for at hjælpe dig i gang, er der nedenfor nogle få nøglepunkter, der gør hele forskellen: 


    • Design af indhold: Hvordan oplysningerne på et websted er udformet, kan have betydning for, hvordan søgemaskinerne forstår dem. Websteder med velorganiseret tekstindhold, der gør brug af overskrifter, underoverskrifter og punktopstillinger, kan være lettere at forstå for søgemaskinerne, hvilket kan resultere i bedre placeringer. Men sammen med tekst og typografi kan det også betale sig at inddrage videomarkedsføring, billeddias, bannere og call-to-action-knapper. 


    • Webstedshastighed: I jagten på det bedste indholdsdesign skal optimering prioriteres, så det ikke påvirker webstedshastigheden. Webstedets design kan have indflydelse på et websteds indlæsningshastighed, hvilket er en vigtig SEO-faktor. Der er mange problemer, herunder datadiskrimination, klodset navigation, tilfældige push-notifikationer og uoptimerede billeder og videoer. Lav synlighed i søgninger og høje afvisningsrater er uundgåelige resultater af langsomme websteder.



    •  Reaktivitet:  Det er velkendt, at Googles algoritmer er designet til at prioritere mobilvenlige websteder frem for dem, der ikke er det. Hvis dit design er udviklet til skrivebordet, er der derfor kun ringe chance for, at det vil lykkes at overgå fuldt ud responsive konkurrenters websteder.


    • Online brugeroplevelse:  Selv om alle SEO-effekter er tekniske, er den mest indlysende forskel, hvor gavnlig og effektiv et websted er for brugerne. Dette baner vejen for fremragende leads og konverteringer ved hjælp af nem navigation, organisering af indhold og grafik. Søgemaskinerne er mere tilbøjelige til at indeksere og placere websteder med de smidigste kundekontaktpunkter, og hvor let det er for brugeren at finde det, de søger, og den 


Hvordan dit websted ser ud, er ikke tilstrækkeligt for den faktiske SEO-præstation. Brugeroplevelsen på dit website og leveringen af alle kanaler, herunder sociale medier, e-mailmarketing, landingssider og din overordnede SEM- og indholdsmarkedsføringsstrategi, skal følge en fælles retningslinje med hensyn til, hvordan det ser ud, og hvad der står.


Koncept og fælles tilgang til marketingdesign: Autoritet, fokuspunkt og hierarki


Konceptualiseringen af designet er det første skridt, som skal være i overensstemmelse med brandets budskaber og appellere til målmarkedet. Designtemaerne skal derfor være branchespecifikke og målrettet en bestemt målgruppe. 


Når designmarkedsføring har autoritet, fokuspunkter og en hierarkisk struktur, der er strømlinet for at lede beskuerens opmærksomhed og fremhæve vigtige oplysninger, er den mere effektiv og mindeværdig.



    - Autoritet eller dominans i marketingdesign henviser til designelementernes visuelle vægt gennem dybde, størrelse, kontrast, farver og typografi. Mærkelogoer, brevpapir, taglines og farvetemaer er alle eksempler på, hvor dit design anvender dominans. 


    - Fokuspunkter henviser til den strategiske placering af de dominerende elementer, der ikke sænker websteds hastighed eller påvirker funktionaliteten, men som alligevel er markante og tiltrækker beskuerens opmærksomhed og handling. Call-to-action-knapper er et eksempel herpå. 


    - Hierarki henviser til, hvordan alle elementer er organiseret i rækkefølge efter vigtighed og styrer det visuelle flow, der fremhæver nøgleinformationer. Navigationen på webstedet er et eksempel herpå. 


Hele konceptet og tilgangen til markedsføringsdesign er ikke begrænset til webstedet, men bør også tage hensyn til flere andre små detaljer på mange platforme, f.eks. virksomhedens logo, grafikken på landingssiden, grafikken på de sociale medier, blogs, videoindhold og det overordnede tema og den overordnede stil. Det er afgørende at opretholde en ensartet designæstetik på tværs af alle kanaler.

No comments:

Post a Comment